Vánoční slet v ModelCity 2009

Vánoční slet 2009

Rok se s rokem sešel a 21.3.2009 začal náš, již tradiční, slet všech modelářských kategorií. Akce je to celo-víkendová, protože někteří jedinci pocitují nepřekonatelnou touhu se stejně postiženými modeláři a jejich doprovody strávit více jak jeden den.  Takže v pátek odpoledne se začali sjíždět účastníci a Neki vyhlásil akci za zahájenou. Pracovní povinnosti mi nedovolily se pátku zúčastnit, ale podle informací zúčastněných, které jsem se dozvěděl,  tak se páteční odpoledne a hlavně večer vydařil. Fotky z této části sletu bohužel nejsou, ale prý je to možná dobře.

V sobotu 22.3.2009 se začalo létat hned od rána a ikdyž byl vítr trochu silnější, moc to nevadilo.  Zúčastnění modeláři ukájeli po zimě svůj absťák po létání a tak se ve vzduchu střídaly letadla, vrtulníky, větroně, čarodejnice a dokonce i jedno prase z potpronu vzlétlo (Pavla Chvátala). Zkončilo však na poddimenzování výztuhy křídla a na jeho zlomeninu v oranici, ale jak známe Pavla, brzy bude znovu ready. Létalo se celý den, i když vítr moc nepolevoval, diváci co přišli, měli možnost shlédnout celý průřez modelářských odborností. Navečer, když vítr trochu polevil, jsem vytáhl i svůj motorový padák a dal pár rozhoupaných okruhů, protože jsem zkusil z výšky najít ujetou bugy (1/8 spalovák co po závadě odjel do polí a již jej nikdo nespatřil). V restauraci mezitím probíhaly v kuchyni přípravy na štědrovečerní večeři a tak co si skoro všichni uložili své hračky, začala se podávat večeře. Co bylo? Jsou přece Vánoce ne? Takže řízek z kapra (nebo nějaká podobná ryba) a bramborový salát.  Z mastných úst strávníků byly slyšet pochvalné komentáře směrem ke kuchyni a i já jsem musel Elen s Hankou, co večeři připravovaly, pochválit. Dobré to bylo, holky!  S přibývající tmou došlo na noční létání v podání Fipa Deklevy s jeho vrtulníkem T-REX 600 elektro, který měl nádherně osvětlen luminiscenčními dráty a světelnými listy. Filip předvedl několik pěkných letů s prvky akrobacie.  Po Filipově vystoupení nás čekalo překvapení v podobě létajícího ohňostroje, který nám předvedl klan Madboxů. Kluci přidělali na elektrosamokřídlo několik pyrotechnických efektů a ty postupně odpalovali. Byla to veliká paráda a všem přihlížejícím se to moc líbilo. Poté pokračovala zábava v restauraci do pozdních nočních hodin a jelikož modeláři jsou tvorové hraví stále se nějaké bejkárny vymýšlely a dělaly (simulátor tryskového tornáda, řízení heli starým Variopropem) atd.

Nedělní ráno nás přivítalo vytrvalým deštěm a nárazovým větrem, tak se začalo balit a loučit. S většinou účastníků jsme se rozloučili pozdravem příště ahoj a tím bych ukončil i tuto malou reportáž:

Příště ahoj v ModelCity

ještě jsem se nenaučil vkládat fotky do textu tak fotogalerie z tohoto sletu jsou zde:

od Pavla Chvátala:  http://pavelchvatal.rajce.idnes.cz/Vanocni_slet_2009/

od Daniela Trochty:  http://danzkarabachu.rajce.idnes.cz/vanoce_2009/

váš Daniel

 

Březen 31, 2009   Posted in: Články z akcí

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.